Att ge studerande praktisk erfarenhet skapar synergier


IT Gården har sedan november inlett ett samarbete med IHM för att ge studenter möjligheten att pröva på arbetslivet inom IT-industrin.

Sedan mitten av november har vi haft två studenter, Stina och Oscar, från IHM Business School som arbetat med oss inom försäljningsområdet. De studerar B2B försäljning och har visat sig vara riktiga talanger. De kommer vara med oss under 16 veckor där målsättningen är att de ska utvecklas till Account Managers.

Vi uppmanar andra att göra detsamma. Att exempelvis ta emot praktikanter från IHM och andra skolor. Vi tycker det är viktigt att erbjuda en eller flera studenter som ska ut på arbetsmarknaden samma möjlighet. IT Gården bidrar med praktisk kunskap till nästa generations arbetstagare. Tillbaka får vi nya idéer, infallsvinklar och intressanta diskussioner som hjälper oss i vårt dagliga arbete. Tre veckor in så kan vi konstatera att succén är ett faktum. Stina och Oscar har redan själva etablerat kontakt med flertalet nya prospekts i Malmöregionen och de första mötena har också redan genomförts tillsammans.

IT Gårdens regionchef för Malmö, Kasper Levison, berättar att det märks att de är väl förberedda på att jobba med affärskunder och hungriga att lära sig mer. Det skall bli mycket spännande att följa utvecklingen för Stina och Oscar, då vi ser detta som en stor möjlighet för oss att hitta duktiga kandidater att anställa i framtiden.

Kom gärna förbi på en kaffe och hälsa på Stina och Oscar.

Söker du praktik, så håll utkik på vår karriärsida.