Datacenter

IT Gårdens datacenters är baserade och byggda på över 15 års erfarenhet och tillhandahåller tjänster med hög standard och effektivitet. IT Gården vet att en flexibel och skalbar infrastruktur är avgörande för er verksamhet.

IT Gårdens datacenters kyls med grundvatten vilket sparar upp till 80 procent av energin jämfört traditionella lösningar. De har dessutom brandskydd enligt avtal A60 samt lås enligt RUS klass 3. Som stöldskydd har datacenters en enda ingång genom ståldörr tillsammans med

stålförstärkta väggar. IT Gården använder intern plaststrumpa för skydd mot vatten samt tak och väggar utan vattenledningar. IT Gårdens brandskydd ger direkt effekt med hypoxisk gas. IT Gårdens erbjudande är redundans med flera kylaggregat. UPS-batteriet backas upp med dieseldrift som försörjer all datorutrustning.

IT Gårdens har en redundant ring på 20 Gbit med 8 anslutna datacenters och kan ta emot olika operatörers kommunikation. IT Gårdens Datacenters gör skillnad genom:

datacenter-3
datacenter2

Microsoft Cloud OS Network

Är en del av Microsoft Cloud OS Network och det ger våra kunder fördelarna med det publika molnet hos sin lokala tjänsteleverantör.

Läs mer om IT Gårdens auktorisering som QMTH partner

Fördelar

Smartare kylning

En smartare kylning via uppumpning av grundvatten, energismart och miljövänligt

Extra djupa rack

IT Gården erbjuder 48 U rack som är extra djupa (750x1200)

Tillgång 24/7

Tillgång 24/7 till datacentret vid tecknande av jouravtal

Tillträde

Att inga obehöriga har tillträde, alla besökare har behörig ledsagare ifrån IT Gården

Säkerhet

Inneha säkra system för inbrott, släckning och yttre våld

Smarta tilläggstjänster

Vi har en bred produktportfölj för smarta tilläggstjänster

Placering

De flesta av våra datacenter är placerade bredvid vårt huvudkontor

Microsoft Cloud OS Network

Är en del av Microsoft Cloud OS Network och det ger våra kunder fördelarna med det publika molnet hos sin lokala tjänsteleverantör