jul 2017 it Gården

IT Gården inleder 2018 med bekämpning av Malaria

Enligt Världshälsoorganisationen WHO tog sjukdomen malaria 627 000 människoliv föregående år varav största delen var barn under 5 år. Varav det var en självklarhet för oss att hjälpa till när ett UF företag kontaktade oss.

I februari ska UF företaget Beat ’M tillsammans med Röda Korset åka till Nairobi i Kenya. Detta för att besöka ett antal barnhem där dödligheten av Malaria bland barn och unga människor är hög. Alla människoliv, oavsett förhållanden, ska ha en säker och trygg framtid att se fram emot tycker vi och är självklart med och bidrar.

-När jag fick höra om projektet var det ingen tvekan. Jag som VD och entreprenör tycker det är fantastiskt att kunna stötta ungdomar som vill satsa på företagande samtidigt som vi bidrar till att rädda liv, säger Johan Henckel, VD för IT Gården. Min förhoppning är att fler företag och organisationer stödjer liknande projekt.

Fakta Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Organisationen erbjuder läromedel, lärarhandledningar, fortbildning, bedömningsstöd, möjligheter till stipendier, utbyte med andra länder och inspiration för lärare, elever och skolledare.