Glöm inte backup för Office 365


Vad tar ni backup på?

En vanlig missuppfattning hos användare av Office 365 är att man inte behöver ta någon backup av systemet då detta ligger i molnet och styrs av Microsoft. Idag är det helt naturligt för företag att flytta till Office 365 för att kunna ta del av Microsofts alla tjänster som finns i molnet. Office 365 är en skalbar och prisvärd molntjänst som Microsoft hela tiden utvecklar. Det de inte har med i sin portfölj av tjänster är backup.

Det finns idag olika retention policys, versionshantering och regler på hur länge dokumenten är åtkomstbara. Men när papperskorgen råkar tömmas eller en fil blir korrupt – hur återställer man filen då? Ett vanligt antagande är ”Det löser väl Microsoft”. Men faktum är att du måste själv ha kontroll över din data och bör implementera en backup-lösning med återläsningsmöjligheter för dina tjänster i Office 365.

Vi på IT Gården har tagit fram en tjänst som gör det möjligt för våra kunder att ta backup på sin Office365 plattform. Ni behöver alltså fundera igenom vilken backup-lösning ni behöver till era Office 365 tjänster.

GDPR kommer också ha en påverkan

Den kommande lagstiftningen GDPR stipulerar att företag kommer att behöva ha en plan för hur Disaster Recovery-planen går till när det handlar om data som lagras i elektroniskt. Denna tjänst är tvungen att kontrolleras regelbundet. Därav är det också av stor vikt att ni har en fungerande backup på Office 365.

IT Gårdens erbjudande

Cloudbackup hos IT Gården är i huvudsak inriktad på backup av Exchange Online, OneDrive och SharePoint Online i Office 365. Tjänsten har även stöd för bland annat Google Suite. Vi erbjuder en säker lösning som möjliggör återskapande av dokument och andra filer. Support av tjänsten ingår kostnadsfritt. Tjänsten är fullt skalbar och är anpassad för era behov.

Kampanj under mars och april

Ni får 20 % rabatt på anslutningsavgiften och vi bjuder på funktionsavgiften i 3 månader vid beställning under mars och april månad. Ni har möjlighet att närsomhelst säga upp tjänsten. Kontakta oss idag.